Ett par hundra personer slöt idag upp för att fira segern över nazismen den 9 maj 1945. Folk samlades först vid La Mano där tal hölls och sedan gick demonstrationen vidare mot Medborgarplatsen.

Demonstrationen var en del av aktionen “De odödligas regemente” som genomförs i flera f.d. sovjetrepubliker. Deltagarna tar i dessa manifestationer med bilder på släktingar som stupade i befrielsekriget som de bär i demonstrationståget. Klassiska sånger från befrielsekriget spelades och sjöngs under arrangemanget, bland annat “The sacred war”. På Medborgarplatsen så höll bl.a. Agneta Norberg från Svenska Fredsrådet tal. Arrangörer var Svensk-ryska föreningen m.fl.

För den som vill se en intressant dokumentär om befrielsekriget så finns dokumentären “Red star” här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.