För några dagar sedan gick en omtyckt och drivande irakisk kamrat bort. Kamraten var en de mest hängivna anhängarna av marxismen-lenismen-maoismen som någonsin funnits i Sverige. Under flera decennier arbetade han hängivet för att sprida MLM i kamp mot revisionismen som han som få andra kände ett glödande hat mot. Ofta återkom han till de förrädiska irakiska chrustjevrevisonisternas svek och samarbete med den härskande kompradorklassen.

Kamraten levde som proletär i de allra fattigaste bostadsområdena och var otroligt social och bekant “med varenda kotte” i sitt bostadsområde. De var alltid ett nöje att gå runt med honom i bostadsområdets centrumbyggnad och hälsa och småprata med boende och småhandlare som han delade ut kommunistiskt material till. Han var ett föredöme i massarbetet med sin orädda och öppna stil. Ett stort antal personer deltog på begravningen och vi i föreningen är bara några av de många som minns honom med stor saknad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.