De senaste ett par veckorna har vi kunnat bevittna hur riksdagspolitiken vridits alltmer åt det fascistiska hållet. Moderaterna, Socialdemokraterna och kanske snart även Kristdemokraterna verkar tävla om de sverigedemokratiska väljarnas sympatier med det ena utspelet ännu mer motbjudande än det andra. På ledande plats verkar dock Moderaterna befinna sig med bland annat de reaktionära besluten som togs på deras partistämma den 12-15 oktober 2017.

Ett av de kanske mest uppmärksammade besluten som togs på partistämman var att Moderaterna ska driva frågan om ett nationellt tiggeriförbud och detta med motiveringen att man vill motarbeta normaliseringen av tiggeriet samt att tiggare utnyttjas av kriminella. Människor som befinner sig på samhällets absoluta botten ska alltså inte ens få be om hjälp. Kapitalismen skapar problemet med fattigdom och ojämlikhet men vill sedan försöka dölja och förbjuda de konsekvenser som detta leder till.

Moderaterna röstade även igenom en kraftigt skärpt migrationspolitik. Detta inkluderar att dagens skärpta asylregler görs permanenta, att hårdare försörjningskrav vid anhöriginvandring införs och att EU i framtiden bara ska ta emot kvotflyktingar. Denna främlingsfientliga politik står inte långt från den Sverigedemokraterna har propagerat för, något som nog inte är en tillfällighet.

Andra reaktionära beslut som togs vid partistämman var att man ska driva en politik för höjda straff, utvisning vid lindrigare brott än i dag, 10 000 fler anställda inom polisen och storsatsning på kameraövervakning.

Ett annat utspel från moderaterna som fått mycket uppmärksamhet utöver partistämman är den motion som lämnades in till riksdagen den 4 oktober 2017. Denna lämnas in av totalt 20 stycken moderata riksdagsledamöter och förslår att beväpnade militärer ska sättas in i Stockholms förorter, vilka inkluderar Hallunda-Norsborg, Tensta, Rinkeby och Husby. På sin blogg skriver den moderata riksdagsledamoten Mikael Cederbratt att Sverige ska förklara krig mot de kriminella gängen som är ”cancersvulster” i vårt land. Om proletärerna i förorterna ska behöva genomlida när de går till och från jobbet att militärer riktar skjutvapen mot dem tar det förtrycket från den borgerliga staten till en helt ny nivå.

Men Socialdemokraterna hade som sagt även de ett liknande utspel som tog sig formen i en affisch de la upp på Facebook. Denna affisch bär texten ”Vi slår vakt om Sveriges säkerhet” samt en bild på en polis och en passkontrollant som konverserar med någon i en tågvagn. Att flyktingar porträtteras som ett säkerhetshot i denna bild kan inte undgå någon, förutom då tydligen Socialdemokraterna själva som säger sig ha missat detta helt. Ännu en gång kan vi bevittna hur man desperat försöker ta Sverigedemokraternas röster genom att också ta av deras politik.

Men det ser inte ut som att historien kommer sluta här ty Kristdemokraterna ska hålla sitt riksting om bara några dagar och några av de motioner som ska läggas fram där är av en väldigt reaktionär karaktär. Några exempel är att man vill begränsa aborträtten, införa förbud mot heltäckande slöja, skärpa migrationspolitiken och flytta den svenska ambassaden i Israel från Tel Aviv till Jerusalem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.