Revolutionära Kommunistpartiet i Kanadas medlemmar och sympatisörer drabbade samman med polisen på en förstamajdemonstration. I videon ser man att polisen spatserar i formation bredvid demonstrationen och plötsligt blockerar tåget vilket deltagarna inte accepterar.

This article has 7 comments

 1. Tvivlar på att PLGA eller NPA skulle attackera på det här sättet. Problemet verkar inte vara att demonstranterna riskerade att bli inringade och bortforslade. Det fanns manöverutrymme. Möjligen kan problemet ligga på ett annat plan: Moufawad-Paul som borde känna läget nämnde någonstans att rörelsen var tvungen att närma sig de trasproletära (minns inte sammanhanget närmare, men det kan vara pga svårigheten att värva anhängare hos den “klassiska” arbetarklassen). Men tar man in trasproletärer så tar man in deras inte alltid smarta beteenden, såsom onödiga gatuslagsmål. Kul för folk som gillar att slåss, men det för knappast rörelsen framåt.

  Svara
  • Är det inte det lite väl vidlyftiga spekulationer? Skicka ett mejl till dem och fråga. De kommer säkert att svara.

   Svara
 2. Nej det vet jag såklart inte. Och att dom kunde blivit insäckade av snuten istället tänkte jag inte på, så det dom gjorde var rätt förståeligt ändå. Och jag är absolut inte pacifist. Ha det, kamrat!

  Svara
 3. Vad skulle det här vara bra för? Om detta är ett inslag i partiets “utdragna folkkrig” verkar taktiken inte vara genomtänkt. Det hade väl närmast varit komiskt, om det inte varit så att folk verkade bli skadade. Nu blev det 1-0 till polisen, och de modiga demonstranterna fick lägga benen på ryggen efter sin tjurrusning och lämna flaggor och banderoller kvar. Kanske bråttom hem för att studera Maos, Sun Tzis och Clausewitz’ militärpolitiska skrifter?

  Svara
  • Ja verkligen. Skitdumt att söka onödig konfrontation med snuten och riskera att kamrater blir skadade och fängslade.

   Svara
   • Rätt märkligt att du kan veta att det är en “onödig konfrontation”. Det kan ju vara så att polisen blockerade en planerad marschväg. Skulle man bara acceptera det då? Ska man snällt stå låta sig fångas in också om de vill bussa bort hela tåget? Låter som pacifistkritik.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.