Solna Stad hade under en tid krävt att polisen skulle agera mot de tält som satts upp bredvid barackerna som de vräker folk ifrån. I onsdags slog polisen till efter att i flera dagar lämnat falsk information i stil med “vi kommer imorgon klockan åtta”.

Att de lämnat falsk information skulle ju kunna bero på internt krångel men det skulle också kunna vara ett medvetet sätt att trötta ut de som varit på plats för att försvara tälten. De valde också att komma tidigt på morgonen vilket också är rätt passande. Solna Stads kommunledning visar återigen att de är riktigt cyniska kräk. Först vräker de folk som är helt utfattiga, varav många har flytt från krig, och sedan river ner de tält som satts upp för att de vräkta inte har någonstans att ta vägen.

Fascisterna har som vanligt försökt att så split och när de var där och spionerade så påstås det varit “tomt” i tälten. Men som flera boende har berättat om så har man stöttat varandra så att de som ännu inte har vräkts har låtit de tio som vräkts sova på golven i de minimala rummen. Alltså, eftersom det inte har funnits någon sovplatsgaranti inomhus så har tälten ändå varit helt nödvändiga. Att kapitalistpolitikerna i Solna Stad nu skickat polisen för att riva tälten istället för att hjälpa till att lösa situationen måste betecknas som ett slags “krig mot fattiga”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.