Det indiska partiet CPI (maoist)  har lanserat en motkampanj mot regeringens “Operation Samadhhan” som lanserades av Narendra Modi-regeringen förra året för att krossa folkkriget som CPI (maoist) leder.

Medan “Samadhan” betyder “lösning” så betyder “Ghamasan” hård.

“Vi har grundligt studerat fiendestyrkornas nya politik (Samadhan) och har kommit fram till vår en motplan. Ghamasan är svaret på Samadhan”, står det i ett 11-sidigt dokument, daterat den 25:e juni och publicerat av Central Regional Bureau (ERB), Central Committee of CPI (maoist).

Sammanfattningsvis fokuserar Operation Ghamasan på att kombinera “väpnad kamp med massmobilisering” och öppna nya fronter av kamp samtidigt som man lägger vikt vid “självkorrigering”. Planen syftar till att intensifiera den väpnade kampen genom att “väcka” fler människor och öka “vapenmakten”.

Publikationen uppmanar elever, intellektuella, kulturaktivister och arbetare och bönder att fokusera på att bygga en “bred antifascistisk front” mot den Narendra Modi-ledda NDA-regeringen.

Informationen är hämtad här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.