I måndags samlades ett hundratal personer utanför förvaret i Märsta för att protestera mot en planerad utvisning av ett 50-tal ungdomar till Afghanistan.

Aktionen inleddes redan på söndagen och fortsatte fram till måndagskvällen. Ett första försök att blockera bussen som skulle föra ungdomarna till flygplatsen gjordes på eftermiddagen och polisen gick hårt fram och slet och drog i de som blockerade vägen. Några fick mindre sår på grund av polisens hårdhänta angrepp. De som blockerat togs in i en buss som kördes Knivsta som ligger en bra bit bort. Under tiden som de försökte ta sig tillbaka så genomfördes ytterligare ett försök att blockera vägen vilket avbröts. Bussen som slutligen hämtade ungdomarna verkar ha kört direkt in på flygplatsområdet och flygningen togs bort från listan för avgående flyg. 22 av de planerade 47 utvisningarna blev inte av på grund av ansökningar om prövning av verkställighetshinder som hade skickats in i sista stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.