Hämtat från facebook.

“Stå med oss vid Socialdemokraternas partikansli 1/12 12.00. Samling Observatorielunden (Sveavägssidan, vid Stadsbiblioteket). Försvara strejkrätten!

Talarlista (uppdateras):

Sanna Tefke, fackförbundet Kommunal

Anna Remmets, fackförbundet DIK

Marta Aguirre, fackförbundet SEKO

Micke Nordin, fackförbundet SAC

Svenskt Näringslivs försök att inskränka strejkrätten och urholka demokratin på arbetsplatsen fortsätter. Sverige kanske saknar regering, men uppgörelsen mellan näringsliv och facktoppar har resulterat i lagförslag som nu skickats på remiss av den S-ledda övergångsregeringen.

Vad facktoppar, politiker och chefer bakom stängda dörrar glömmer är att det är vi på golvet som egentligen bestämmer. Deras makt springer ur vår vilja att arbeta. Och likväl som vi kan välja att arbeta, kan vi välja att lägga ner arbetet. Vi väljer själva hur vi organiserar oss och på vilket sätt vi tar kampen för rättvisa villkor på jobbet. Vi säger bestämt nej till alla inskränkningar av strejkrätten.

I augusti genomfördes en tvärfacklig manifestation vid LO-borgen i Stockholm. Där samlades 2000 personer för att lyssna på tal från gräsrötter inom LO, TCO, fristående fackförbund, norska och danska LO, kulturpersonligheter, jurister och strejkrättsexperter. Totalt företrädde talarna 20 000 medlemmar i Sverige och 20 000 fackanslutna i Norge och Danmark.

Sedan dess har rörelsen i arbetarrörelsen vuxit. Idag är det över 200 000 fackligt anslutna i förbund inom LO, TCO och fristående förbund som säger: Försvara strejkrätten. Bl a Kommunals distrikt i Stockholm, Skåne, Väst och Västerbotten, SEKO:s distrikt i Stockholm, Vårdförbundets distrikt i Västerbotten.

SAMLING 12:00 i Observatorielunden.

Vi går till Socialdemokraternas partikansli och visar att vi är många som upprörs över det Kurt Junesjö, f d O/TCO Rättskydd kallar för ”Det största sveket mot arbetarrörelsen sedan 1929”.

Vi lämnar parti-flaggor och symboler hemma, men fackliga fanor är varmt välkomna.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.