Det kommunala bostadsbolaget i Solnas VD Per Anders Hedkvist (lön 115 000 kr i månaden) säger att han inser att det kan bli bekymmersamt för en del: “Vi förstår att hyresnivåerna kan bli mycket svåra att hantera för en del”.

Bolagets styrelse består av politiker som t.ex. socialdemokraten Sara Kukka-Salam och Miljöpartisten Martin Marmgren. Dessa cyniska kräk skapar nu en oro hos tusentals personer som svårligen kan mätas med t.ex. den oro alla “skjutningar” i hela Sverige har skapat den senaste 10 åren. I Hagsätra tog folk livet av sig i skräcken inför att inte kunna betala kommande hyreshöjningar med befarad hemlöshet som följd.

Vi måste vända på steken. Hyrorna ska sänkas inte höjas. Hyresgästföreningen accepterar ständigt höjningar. Hur kommer det sig? Sverige ligger i världstoppen när det gäller andel av inkomsten som går till boende. Det är något som är ruttet, är det möjligen klassamarbetet som luktar? Det är dags att vi hyresgäster organiserar oss och slår tillbaka. Det är inte så svårt som det kan verka. Sätta upp en lapp i trapphuset och kalla till ett möte redan idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.