Fronten till Försvar för Folkets Kamp (FDLP-EC) i Ecuador kallar i år till valbojkott. I deras uttalande angående valet nämner de att den nuvarande presidenten Lenin Moreno tydligt visar för det ecuadorianska folket att han är i Förenta Staternas koppel och att valet inte kommer att förändra landets halvkoloniala och halvfeodala ställning. Morenos regim har nyligen skrivit under ett kontrakt för ett lån på 10,2 miljarder dollar från internationella valutafonden, utvecklingsbanken i Latinamerika (CAF), Interamerikanska utvecklingsbanken (IDB), Latinamerikanska reservfonden (FLAR) och världsbanken. De skriver även om hur Moreno stödjer hitte-på-“presidenten” Guaidó i Venezuela och stödjer Förenta Staternas kampanj för att attackera Venezuela.

Staten hotar massorna och säger att om de som inte röstar kommer att bli bötfällda. Kamraterna säger att valet är ett val mellan AIDS eller cancer och att vem som än vinner de lokala valen så förlorar massorna. De avslutar uttalandet med slagorden: Ecuadors folk, rösta inte! Välj att kämpa, rösta inte! Bojkotta borgare och godsägarevalet! och Demaskera revisionismen och opportunismen, valets parasiter!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.