Boende i hela Stockholm samlades i helgen till möte för att dra upp riktlinjerna i kampen mot utförsäljningar av bostäder som ägs av de ”allmännyttiga” bostadsbolagen. Kampviljan är hög och lokala grupper jobbar nu i alla stadsdelar som är berörda.

Den blågröna majoriteten i Stockholm har startat en ny våg av ombildningar. Den här gången gäller det olika förortsområden där intresset för ombildningar alltid har varit svagt.

Hyresgäster runt om i Stockholm går nu samman för att bekämpa den fortsatta privatiseringen av bostadsmarknaden. På lördagen samlades ett sextiotal representanter för alla de områden som är berörda. Där fanns boenden från bland annat Husby, Rinkeby, Råcksta, Rågsved och Hökarängen. Generellt är kampviljan mycket stark och i många stadsdelar är man igång med namninsamlingar, dörrknackningar, flygbladsutdelningar, möten och Facebookgrupper.

På mötet i ABF beslutades att genomföra en gemensam demonstration vid stadshuset den 6 maj och en grupp med representanter för alla stadsdelar bildades med uppgift att förbereda demonstrationen.

Ett sextiotal representanter för olika stadsdelar samlades till möte på lördagen.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.