Ett par hundra personer, bl.a. en kvinna med dreads som heilade, två killar med “Make America Great again”-kepsar och Trump-flaggor, en kille med nazi-örn på skinnjackan, en svart kille med AFS-keps, en nazist med “Ultima Thule”-hoodie samlades förra lördagen på Medborgarplatsen i Stockholm.

Syftet med mötet var att försöka få Gustav Kasselstrand invald i EU-parlamentet. Partiet har en särskild EU-sida med en rad falska argument och de nämner inget om den nyliberala politik, med nedskärningar och privatiseraringar som drabbar arbetarklassen utan försöker istället framställa folk i andra länder som ett hot.

Anti-fascister försökte få tyst på fascisterna som stör och hotar folk med sin reaktionära propaganda. Polisen förde bort personer då och då från motdemonstrantgruppen med hänvisning till att de varit för högljudda. Poliser och väktare ställde sig som en mur mellan demonstranterna (syns vagt på bilden) och anti-fascisterna. Poliserna hotade anti-fascisterna med att de hade “två minuter på sig” att gå till Björns trädgård i närheten. Detta ignorerades och anti-fascisterna stod kvar och ropade slagord medan fascisterna applåderade sina egna vämjeliga och lögnaktiga tal. Anti-fascisterna följde efter fascister när demonstrationen upplöstes och en av fascisterna blev upprörd och gick fram mot anti-fascisterna men polisen grep honom. Denna fascist har även tidigare varit utanför SAC:s kontor och hotat folk som gått in och ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.