Regeringen vill inte skriva under FN-avtalet om kärnvapenförbud…

Ur debattartikel: “Om regeringen inte vågar agera när det gäller internationella avtal som berör kärnvapen bör den i alla fall hävda Sveriges rätt att bestämma över svenskt territorium. Regeringen borde därför kunna:
• arbeta fram en lagstiftning mot införande av kärnvapen på svensk mark.
• deklarera att alla överenskommelser om militärt samarbete som Sverige ingår ska innefatta ett tillägg om att kärnvapen aldrig är en del av dessa. Det gäller till exempel överenskommelser med Nato och med Frankrike.

• tydliggöra att Sverige inte står under något ”kärnvapenparaply” idag, överenskommelser om att bli försvarat av stater som har kärnvapen, och inte heller under några omständigheter kommer att acceptera ”säkerhetsgarantier” som innefattar användning av kärnvapen.”

Läs mer här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net