“– Inte så att vi ska hålla på och strejka, det gör vi väldigt sällan.”

Sossarna i facket kommer så klart inte göra något verkligt motstånd mot de planerade försämringarna i anställningsskyddet.

I en intervju säger Pontus Gregorsson ordförande för fackförbundet Pappers:

“– Inte så att vi ska hålla på och strejka, det gör vi väldigt sällan. Men vissheten om att möjligheten finns gör att det blir en mer jämbördig situation mellan parterna. Är vi eniga inom LO kan vi förändra.”

Det verkar ju inte så klokt att gå ut med att de “Inte ska hålla på att och strejka” om de hade för avsikt att verkligen göra motstånd. Men arbetsköparna vet ju redan att de inte kommer att strejka för att försvara arbetarklassens intressen och det viktigaste är tydligen att inte förstöra det “goda samtalsklimatet” genom att framstå som en “bråkstake”.

“Ni har hoppat av de här förhandlingarna och ni har hoppat av LO-samordningen – är ni på väg att bli LO:s bråkstakar?

– Vi är inga bråkstakar, vi är snälla. Vi berättar varför vi kliver av, det är öppet och tydligt. Till slut måste vi ställa oss på våra medlemmars sida. Vi tror inte att förhandlingarna leder till att det kommer att bli bättre för våra medlemmar.”

Ta avstånd från klassamarbetsmännen, de är lika mycket politiska fiender som arbetsköparna själva.

STOCKHOLM 20190904
Pontus Georgsson, Pappers förbundsordförande, under en pressträff på inför årets avtalsrörelse. Fyra procent – det är rimliga krav i nästa års avtalsrörelse, tycker Pappers.
Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net