Ett 50-tal somaliska mammor samlades på onsdags i Tensta centrum för att mobilisera kraft mot det dödliga våldet i området

Ett 50-tal somaliska mammor samlades på onsdags i Tensta centrum för att mobilisera kraft mot det dödliga våldet i området

Efter den senaste skjutningen där två unga män miste livet växer frustrationen i Järva. Föräldrar, barn och ungdomar lever med en konstant oro och många känner sig maktlösa. Rädslan för nya skjutningar är stor.

Idag, onsdag, samlades en stor grupp svensksomaliska mammor i Tensta centrum i ett försök att mobilisera sig och hitta lösningar.

Vi får ingen hjälp från de som har makt i samhället. Vi känner oss deprimerade och vet inte vad vi ska göra. De flesta barn som blir dödade nu är inte med i någon kriminell grupp, de är duktiga i skolan och röker inte ens cigaretter, sade en av mammorna på torget, till Nyhetsbyrån Järva.

Trångboddheten är stor i Tensta och flera skolor i området har problem.  Mammorna lyfte fram vikten av långsiktiga insatser på skola och jobb och bättre bostäder så att barnen inte tvingas ut på gatan där de kan hamna i fel sällskap.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here