Husby arbetarcentrum stöder Zalando-arbetarna i Brunna

Husby arbetarcentrum (HAC) är en lokal facklig organisation, som samlar arbetare från många företag där det är svårt att bedriva traditionellt fackligt arbete.

Förra lördagen arrangerade de en grillfest för att visa sitt stöd till dem som arbetar på Zalandos lager i Brunna.
– Vi gör det här i solidaritet med Zalando-arbetarna. Vi anser att det är väldigt viktigt att uppmärksamma de här arbetarkamperna, vilket vi också försöker göra här i Husby – för alla som bor eller arbetar här, säger en medlem i HAC till Nyhetsbyrån Järva.

– Arbetsgivarna struntar fullkomligt i de regler som finns. Folk känner inte till sina rättigheter eller hur de ska göra när arbetsgivarna struntar i dem. Det är det som är en stor del av problemet och det gäller inte bara gig-arberare utan också folk som har fast anställning, menar Gabriel.

Shamal Ali, som är ordförande för Husby arbetarcentrum, talar om vittnesmål om en enorm arbetsbörda utan möjligheter till regelbundna pauser på en minutiöst övervakad arbetsplats:
– Bara att gå på toaletten någon minut för länge märks i systemet. Händer det flera gånger får de kanske en varning. Det är en jättehård situation.

Stöd Zalandoarbetarna!

Grillfest i solidaritet med Zalando-arbetarna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here