Josefine Sjödahl: Socialdemokrati är alltid klassförräderi

Vi har tidigare skrivit om Sjödahl här.

Vänsterpartiet slår sig för bröstet som de nya socialdemokraterna. Det är ett svek mot alla som kämpar för något mer, skriver Josefine Sjödahl, debattör och tidigare förtroendevald för Vänsterpartiet.

I ett land där socialdemokratin varit populär så pass länge är det förståeligt att tomrummet till följd av Socialdemokraternas otaliga svek, har haft konsekvenser bortom S. Medan Socialdemokraterna tar ansvar för att bibehålla sin makt och fullfölja nyliberala reformer så planerar Vänsterpartiet att steppa upp och ta ansvar för upprätthållandet av socialdemokratin.

Det kan tyckas vara retoriskt skickligt, att tala om folkhemmet och att citera diverse sossar i samband att man fäller en socialdemokratisk statsminister. Det sved nog lite i Steffes hjärta. Och det hade varit guld om den sossiga käftsmällen inte vore en del av en större trend. Men varför svider det inte mer i vänsterpartisters hjärtan? Har vi verkligen lyssnat på samma jul- och Almedalstal, för att inte tala om den nya podden Scocconomics? Varför är saknaden av gammaldags socialdemokrati starkare än viljan till något mer?”

Läs mer här.

 

http://flamman.se/a/josefine-sjodahl-socialdemokrati-ar-alltid-klassforraderi

1 COMMENT

  1. Det är som Lenin säger: “anarkismen har icke sällan utgjort ett slags straff för arbetarrörelsens opportunistiska synder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here