Den bostadspolitiska kampanjen “Nej till marknadshyror fortsätter”

“Nej till marknadshyror” planerar en riksomfattande kampanjvecka den 11-17 september, samma vecka som riksdagen öppnar. Då kommer det att hållas en mängd lokala demonstrationer och aktioner av olika slag, och det hela avslutas med en stor demonstration i Stockholm lördagen den 18 september.

Målsättningen är att tåga från Sergels torg till Medborgarplatsen, med tal och andra framträdanden på båda platserna.

Totalt stödjer nästan 90 organisationer kampanjen, bland annat Skiftet. Skiftet kommer att ha en banderollverkstad på Cyklopen i Högdalen i Stockholm den 11 och 12 september. Där ska det målas en 100 meter lång banderoll för användning i den stora demonstrationen. Skiftet har tidigare i år samlat in mer än 7 000 underskrifter i en Folkets remiss i protest mot den nu tillbakadragna utredningen om fri hyressättning, och dessa kommer att skickas in till Justitiedepartementet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here