Vill du också “Värna den lutherska läran”?

Nu är 25 procent av LO-medlemmarna tycks stödja SD så kan man fråga sig om hur många av dessa som i grunden är eniga med SD:s politik. Nu inför kyrkovalet 19 september så uppmanar SD att folk ska lägga sin röst på dem eftersom de “värnar den lutherska läran”.

Men SD:s propaganda-team har kanske inte riktig koll på vad Luther stod för eller?

“Judarna är inget annat än tjuvar och rövare som inte äter något eller har en tråd på kroppen som de inte stulit eller rövat från oss med sitt förbannade ockrande. Så lever de dag för dag, med fru och barn, av tjuveri och rån, som ärketjuvar och rånare i sin mest förhärdande självsäkerhet. För en ockrare är en ärketjuv och folkutsugare, som borde hänga i galgen sju gånger högre än andra tjuvar.”
1543, Von den Juden und ihren Lügen, Weimar Ausgabe, sammanställt av Martin Brecht.

“Så betänk nu detta och rusta dig med flit, så att du är beredd att med förtröstan säga: Kristus, Guds Son, är utgiven inte för rättfärdiga och heliga utan för orättfärdiga och syndare, inte bara då du fri från anfäktning är väl tillfreds med ditt samvete, utan också när du i högsta nöd och fara måste kämpa med synden och döden, när ditt samvete med förskräckelse kommer ihåg dina begångna synder och Satan på fullt allvar träder dig under ögonen och med all makt överfaller dig med dina synders stora myckenhet för att liksom dränka dig i en syndaflod och skrämma och jaga bort dig från Kristus och till slut föra dig till förtvivlan!”
Föreläsning över Galaterbrevet 1531, citerat ur “Kristi dyra återlösningsverk”.

“Våra två djävlar, som plågar oss, är synden och samvetet, lagens kraft och syndens udd (1 Kor. 15:56). Dessa båda vilddjur har Kristus besegrat och förtrampat både i denna världen och i den tillkommande. Om detta vet världen ingenting.”
Ur Stora Galaterbrevskommentaren. Martin Luther.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here