KP och kretinismens terminologi

Bilden: KP:s ordförande Povel Johansson.

I en färsk text kallad “Löfven cementerade högerpolitiken” (1) så beklagar sig partiet över att Socialdemokraterna fortsatt en “stadig högerkurs”.

Om bara ett riktigt “vänsterparti” (KP) röstats till makten och drivit en riktig “vänsterpolitik” så hade allt varit frid och fröjd verkar det som.

Lövfen: “cementerade Socialdemokraterna i den högerbetong som inte minst Göran Persson gjutit grunden med”. KP fortsätter: “Ett så kallat arbetarparti utan arbetarpolitik, utan ideologi och med nyliberal åtstramningspolitik som enda princip har ingen framtid.”

Socialdemokraterna är som bekant ett borgerligt parti, kapitalistklassens agenter i arbetarrörelsen. Det är liksom inte meningen att kapitalisternas partier ska bedriva “arbetarpolitik”. Kapitalistklassen kommer inte acceptera några eftergifter utan att arbetarklassen skjuter fram sina positioner med omfattande kamp runt om i samhället. Antagligen krävs det dessutom ett rejält revolutionshot innan de accepterar några större eftergifter. Först då kan S återigen få låtsas bedriva “arbetarpolitik”.

Vem tjänar på att “kommunisterna” allmänt beklagar sig över Löfvens “högerkurs” och avsaknaden av “arbetarpolitik”?

Vi säger som Lenin: “Sådant svammel kan bara uttalas av en ´parlamentskretin´ som inte ser någonting annat än det borgerliga parlamentet och inte märker någonting annat än de ´styrande partierna´” (2).

(1) https://kommunisterna.org/nyheter/2021/08/lofven-cementerade-hogerpolitiken
(2) https://www.marxists.org/svenska/lenin/1918/11.htm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here