Palestinska fångar flydde

Det hör till ovanligheten att palestinska fångar lyckas fly från israeliska fängelser. Men den 6 september lyckades sex palestinska fångar med den bravaden. Zakaria Zubeidi, före detta överbefälhavare i Al Aqsa-brigaderna och medgrundare till Frihetsteatern i Jenin har suttit i Gilboafängelset i norra Israel de senaste två och en halv åren. Han rymde tillsammans med fem cellkamrater. Fångarna hade grävt ett hål under ett handfat och därefter grävt en tunnel, som uppskattats ha tagit minst ett halvår att gräva ut.

Palestinierna ser naturligtvis Zakaria Zubeidi som en frihetskämpe och bestrider Israels rätt att överhuvudtaget att hålla honom och de andra fångna. Palestinierna världen över firade nyheten om flykten när den blev känd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here