Hembla ut ur Husby!

Föreningen Ort till Ort ordnade gårdsfest med grillning i Husby förra helgen. 
Hyresgästerna visade sitt stöd för kommunalisering av bostadsbolaget Hemblas lägenheter, säger Ilhan Kellecioglu från Ort till Ort.

Föreningen Ort till ort som organiserar hyresgäster för bättre villkor driver en kampanj för att kommunala Svenska Bostäder ska överta Hemblas fastigheter. De anser att boendesituationen försämrats efter att staden sålde ut stora delar av bostadsbeståndet på 90-talet och att Hembla är olämplig som hyresvärd.

– Hyresgästerna får fortsatt inget underhåll av Hembla, det är dålig service och kommunikationen med företaget är väldigt bristande. Hyresgäster i Husby ser nu hur Svenska Bostäder renoverar sina gårdar och lägenheter i Husby. Det är mer självklart nu att Hembla måste bort. Vår nya kampanj där Svenska Bostäders logga ska sättas upp på lägenheters fönster kommer få spridning, säger Ilhan Kellecioglu till Nyhetsbyrån Järva.

Svenska Bostäder är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad. Den politiska majoriteten i Stockholm har under många år tvingat företaget att sälja ut sina centrumanläggningar och bostäder, framför allt har många attraktiva lägenheter i innerstaden omvandlats till bostadsrätter. Trots att försäljningarna skett till underpris, så sitter Svenska Bostäder idag på stora ekonomiska tillgångar som idag används till renoveringar.

Gårdsfest mot Hembla i Husby

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here