Nyårslöfte inför 2019

Den kommunistiska rörelsen i Europa och på många håll i världen är fortfarande liten. Vad ska vi göra åt det? Finns det en universalmedicin? Ja det gör det. Det finns i vart fall två “tabletter” som måste sväljas.

  1. Studera klassikerna (hoppa över tolkningar) och analysera samtiden i ljuset av detta. Utan ideologisk skolning finns varken sammanhållning eller framtidstro. Dessutom undersök! Utan undersökningar (prata med folk!) och genomgång av statistik och skriftliga utvärderingar av den egna verksamheten så kan inte verksamheten utvecklas ordentligt.
  2. Praktisera ideologin fullt ut och kräv av andra att också att göra det. Detta innebär alltid att helhjärtat delta i masskamp av olika slag. Det finns ett stort antal viktiga kamper som måste utvecklas. Delta i masskampen och kämpa helhjärtat för att slå tillbaka härskarnas nedskärningar och reaktionära politik! Utlös klasskampen!

Så vad är vårt nyårslöfte? Vi svär dyrt och heligt att tillämpa både ettan och tvåan. För övrigt önskar vi er alla ett gott nytt kommunistiskt år!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net