Valbojkott: Flygbladsutdelning i Husby

En grupp kamrater var nyligen ute i Husby och delade flygblad direkt till hushåll. Även om det är krångligt att komma in i portarna så är det bra sätt att få ut många flygblad snabbt.

Samtidigt som flygbladsutdelningen pågick var Vänsterpartiet ute med en stor orkester på ca 20 personer + 4 flygbladsutdelare och kallade folk till att rösta. De gick med orkestern från gård till gård och ropade i megafon att folk ska gå och rösta på dem den 26 maj. Av deltagarna att döma så har de en nästan obefintlig förankring i Husby. Alla (utom 2-3 personer) som deltog på deras torgmöte i Husby centrum såg ut att vara pensionärer med svensk bakgrund som sannolikt inte bor i området.

Vänsterpartiet försöker lura folk att de kan förändra EU inifrån genom att man röstar in dem i EU-parlamentet. EU:s reaktionära och nyliberala riktning är inskriven i grundfördragen som hela EU vilar på. Att försöka slå i folk att EU kan förändras i grunden genom att välja in Vänsterpartister till EU-parlamentet (som enligt reglerna inte ens får lägga förslag) borde betecknas som ett slags bedrägeri.

7 KOMMENTARER

 1. Vänsterpartister som skryter om att ni fick så mycket röster, samtidigt som över 70% av dem i Husby valde att bojkotta förra EU-Valet. Massorna lägger fortfarande sin tillit i bojkott, trots alla era försök att tvinga dem till vallokalerna.

 2. Man kan också tänka sig att om man bor i området så har man egen nyckel, alternativt känner folk i många av husen och kommer in ändå.
  Den obefintliga förankringen till trots fick Vänsterpartiet uppempt 30% i valet 2018.
  Vad skulle Pol Pot -anhängarna få?

  • EU parlamentet är endast rådgivande men har möjlighet att i förhandling med EU-kommissionen ha viss påverkan på hur förslag slutligen formuleras.

   Parlamentarikerna kan inte lägga egna förslag (som i Sverige) – det är endast EU-kommissionen som lägger förslag på nya lagar

   EU-parlamentet röstar oftast tre gånger om samma fråga

   Enskilda ledamöter har ingen enskild rätt att begära ordet och yttra sig i debatten. Den rätten tillkommer de Europeiska partiblocken i EU-parlamentet som fördelar den tid de får till enskilda ledamöter

   Läs mer här: http://nejtilleu.se/wp-content/uploads/2019/04/KEF154_L.pdf

 3. Hejhej!
  Vi som var ute var husbybor från den lokala partiföreningen! Kul att ni uopmärksammar oss flera gånger! Troligtvis för att vi är det enda partiet som är ute varje månad året runt och inte bara när det är val- ni borde prova det!
  som ni säkert har koll på så bor det svenska pensionärer i husby! Hade ni haft bättre koll på området hade ni även haft koll på vilka portar som inte är låsta!

  • Det är inte era metoder eller aktivitetsgraden vi vänder oss mot utan innehållet i er politik. Arbetsmetoden att gå från gård till gård med en orkester är ju föredömlig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net