Inget stöd till klassfienden. Gå inte och rösta imorgon

Stefan Löfven reser runt i landet och pratar om EU-valet: “–Jag vill så klart helst att man ska rösta på S, men det viktigaste är att man går och röstar, säger han.”

Varför säger han så? Därför att han som en politisk representant för den härskande klassen anser att det viktigaste är att EU som ett politiskt projekt överlever. Hur ska de kunna hävda att systemet är demokratiskt om folket vänder det ryggen? Hur ska de få legitimitet för alla möjliga försämringar som kommer genom EU om folk förkastar EU-systemet som sådant?

Expressen skriver: “Varför ska jag rösta? När du röstar berättar du för EU vilken typ av politik du vill att de ska driva. Din röst är värd lika mycket som alla andras.”
Rätt och fel! Precis, du berättar för dem vilken politik som du vill att de ska driva men de bryr sig knappast och de som du väljer har nästan noll inflytande. Den nyliberala riktningen i EU-projektet är dessutom inskriven i grundfördragen och EU-parlamentet är inget parlament utan en maktlös remissinstans. Din röst i valet är kanske lika mycket värd som alla andras formellt sett men det politiska spelet avgörs inte i parlamentet utan utanför och det som framförallt ger politisk makt är ekonomisk rikedom.

För övrigt. Både sossarna och V försöker mobilisera folk till valbåsen genom att påstå att en röst på dem är en kamp mot “högerextremismen”. SD skriver: “Analyser indikerar också på att nationalistiska väljare är minst benägna att rösta, vilket kan ha stor påverkan på valresultatet.”. Tänk om det är så att ju mer Lövfen tjatar i riksmedierna om att folk ska gå och rösta desto fler röster får SD. Bara en tanke alltså.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net