Kallelse till konferens i Italien i januari 2020

Ett antal partier och grupper kallar till ett möte (i Italien) som ska vara ett förberedande möte inför en större konferens. Enligt vad som skrivs på bloggen “Maoist Road” så är det samma organisationer som tidigare gemensamt skrivit under ett förstamajuttalande som bl.a. finns på det kanadensiska kommunistpartiets hemsida.

Bland undertecknarna finns enskilda bloggare (Democracy and Class Struggle) och lite större organisationer som t.ex. partiet i Nepal, CPN(revolutionary maoist). Partiet i Nepal har skrivit under förstamajuttalandet som deklarerar att folkkriget är den militära strategin för den internationella kommunistiska rörelsen men i en intervju nyligen uttryckte de en helt annan uppfattning:

“From that viewpoint, our party has decided that the path of revolution will neither be insurrection of the Russian model nor the Protracted People’s War of the Chinese model. We have to develop it. It will incorporate suitable tactics from both models but will be based on the principle of armed people’s insurrection. In fact, it will be an armed people’s insurrection of Nepalese type.”

De som har undetecknat ett gemensamt förstamajuttalande och kallar till en ny konferens i januari 2020 är enligt bloggen “Maoist Road” följande:

Committee for Building the Maoist Communist Party, Galicia, Spanish State
Communist (Maoist) Party of Afghanistan
Communist Party of Nepal (Revolutionary Maoist)
Communist Party of Turkey / Marxist-Leninist
Democracy and Class Struggle, British State
Maoist Communist Party of France
Maoist Communist Party – Italy
Maoist Communist Party Manipur
Maoist Revolutionary League – Sri Lanka
New Communist Party – Tunisia (under foundation)
Parti Elkadehines, Tunisia
Red Youth of Germany
Revolutionary Communist Party (PCR-RCP Canada)
Union Obrera Comunista (MLM) – Colombia
Workers Voice – Malaysia

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net