USA: Koncentrationsläger för barn på gränsen mot Mexiko

Det avslöjades i veckan att US Customs och Border Protection USA driver ett fängelse för migrerande barn vid en gränsstation i Clint, Texas. Fängelset har av läkare beskrivits som en “tortyranläggning”.

I en liten bondby nära El Paso hålls hundratals barn fångna i överfulla, ohälsosamma och omänskliga läger som en del av den mordiska kampanj som USA-imperialismen driver mot invandrare från förtryckta nationer i Latinamerika.

En grupp som leds av en advokat och regissören Peter Schey slog larm efter att ha besökt ett läger där de bevittnat att “barn hålls i kallar förvar och några av dem har bara en blöja och en T-shirt på sig.”. Nästan alla barn skiljs från sina föräldrar, en del så unga som tre år. Äldre barn turas om att trösta barn som är utan föräldrar. En flicka berättade: “En Border Patrol agent kom till vårt rum med en 2-åring och frågade: -Vem vill ta hand om detta barn?”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net