Framgång mot kommunens fiffel

I maj månad fick nattpersonalen på särskilda boenden i Flens kommun sina måltidsuppehåll ersatta med raster. Måltidsuppehåll är en betald ledighet medan raster är obetalda. Således ville kommunen försämra arbetarnas villkor med den löjeväckande förklaringen att de anställda skulle få ”mer tid för återhämtning”.

Varje försämring av arbetarnas villkor leder självklart till det motsatta, som de anställda vittnade om. De var nu tvungna att arbeta ett nattpass extra i månaden för att uppnå samma arbetstid och dessutom ledde det till en större arbetsbörda. Hur leder detta till ”återhämtning”?

De anställda förde kollektiv kamp genom att starta en Facebook-grupp och lämna in protestlistor. Facket blev också involverat. Kampen lönade sig till slut, och de anställda kommer att återfå måltidsuppehåll istället för raster.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net