Graffiti i Stockholm

Några sympatisörer har nyligen gjort en målning.

Alla som frivilligt väljer att arbeta för kapitaliststatens våldsapparat är helt klart “bastards”.

10 KOMMENTARER

  • Det är sunt att inta en fientlig/kritisk hållning till vad som objektivt sett är kapitalistklassens väpnade styrkor.

   • Hos Moufawad-Paul kan man få intrycket att maoisterna måste ta in folk som står nära eller tillhör trasproletariatet eftersom det är svårt att värva bland den traditionella arbetarklassen. Det blir i så fall en ond cirkel: man får ett antal individer som är bra på att slåss och att hata polisen, medan det redan skeptiska proletariatet backar undan än mer på grund av sådana individer. Och då vinner i slutändan kapitalisterna. Smart (?)

    Men i övrigt verkar Kommunistiska föreningen infoga sig rätt bra i det borgerliga samhället, med deltagande i prideparad och migrantaktivism (som ju inte heller är höjdarfrågor hos proletariatet).

    • De som du kallar trasproletärer kallar vi proletär ungdom skulle jag tro. Man är inte “trasproletär” för att man begår lite brott i ungdomen vilket är väldigt vanligt. Det riktiga trasproletariatet är en liten grupp som ofta kommer från väldigt “trasiga” förhållanden med missbruk osv. Vi ser det som vår uppgift att alltid stå på arbetarklassens och folkets sida i kampen mot kapitalisterna och deras stat. Vi är motståndare till allt förtryck av folket och behandlar inte folk olika beroende på ursprung till skillnad från dig. Arbetarklassen är till största delen borgerligt sinnad eftersom vi lever i ett kapitalistiskt samhälle men det är ju vår uppgift att ändra på det och inte att göra politik av reaktionära uppfattningar som finns hos arbetarklassen för tillfället.

     • Tack för svaret. Jag glömde ta upp den eftergivna attityden mot muslimer på syndalistan. Resonemanget om (tras)proletariatet är lite eget om man ser till den svenska politiska diskursen idag, men resten av svaret glider rätt väl in i vad som anses vara rätt att säga. Ni “behandlar inte folk olika beroende på ursprung” låter vackert, men omsätt det i praktisk politik och fundera på resultatet. Vem får plats på boendet: en 85-årig sliten svensk kvinna (ja, arbetarkvinna kanske till och med!) som behöver hjälp och omsorg sina sista år i en anpassad miljö, eller den 20+ (ålder, namn och verkligt ursprung oklart, men påstås vara 17 år) afghanen som inte har rört ett finger för Sverige? – Yngre personer i KF kanske inte fattar de här frågorna, men ni har väl någon eller några veteraner som själva kan komma i den här situationen och begriper vad det handlar om? Nämligen att “lika behandling” har en otrevlig tendens att betyda att människor som skapat det välstånd som ni vill dela ut utan någon rimlighetskontroll själva kommer att få en stor fet “oberoende av ursprung”-armbåge i ansiktet när det blir tal om att prioritera. Och prioriteringar blir det, för resurserna är inte outtömliga. Vem går före i kön?

      • Ja precis vi är en klass över hela världen och tänker inte behandla en 17 åring från Afghanistan sämre än en åldring som är uppväxt i Sverige. Din inställning är inte bättre än den gamla fascismens hets mot judar. Det är bara att byta ut “muslimer” mot “judar” i den första meningen i din kommentar. Du är fascist och så länge du är det är du en politisk fiende till alla kommunister. Jag rekommenderar dig att inte kommentera på denna sida mer.

       • Och jag rekommenderar att tänka efter i stället för att slänga invektiv som reaktion på konstruktiv kritik. Nå, jag kommenterar inte mer. Jag gissar att ni aldrig får ta hand om en kommunalbudget, och det är åtminstone en lugnande tanke.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net