Socialministern vågade inte möta undersköterskorna

Undersköterskor från olika håll skulle samlas idag klockan 10 nära riksdagen där de skulle möta socialminister Lena Hallengren och lämna över 15 000 namnunderskrifter. Istället för att dyka på utsatt tid ändrade ministern sig och tog emot de två initiativtagarna klockan 8 istället.

Privatiseringen av äldrevården har som bekant skapat en helt fruktansvärd situation över hela landet. Undersköterskorna pressas allt hårdare av ständiga besparingar på alla möjliga luriga sätt. Äldrevårdskapitalisterna är fullkomligt skamlösa i en helt vedervärdig profitjakt där själva affärsidén är försämra för samhällets mest utsatta människor. Sämre och mindre mat för de gamla, minimalt med personal, fiffel med löner, obetalda arbetsmoment, allt ökar profiterna för detta avskyvärda pack som suger livet ur arbetarna och skapar ett monstruöst lidande för de gamla.

Men just denna fråga, själva drivkraften i krisen, pratade naturligtvis inte socialminster Hallengren om när hon intervjuades i TV4 m.fl. kanaler. Alla möjliga andra frågor var tydligen viktiga utom frågan om privatiseringar. Den politiska linjen utåt? Prata om allt men ta för guds skull inte upp något som hota kapitalisternas profiter! … En helt vanlig dag i ministerlivet, göm dig för folket som drabbas av den politik som du själv driver, uttryck din djupaste förståelse för de drabbade och lova sedan vitt och brett att ta itu med allt utom just det som verkligen skulle kunna förbättra läget.

1 KOMMENTAR

  1. En äkta tragedi. Människor lider människor dör.
    Uppenbart inte invandrarnas fel som vissa tror

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net