Demonstration och gatufest i protest mot Brasiliens regering

Brasiliens president Bolsonaro säljer ut regnskogen till imperialister och låterden skövlas utan någon som helst hänsyn till konsekvenserna. Han har dessutom ingen som helst respekt för urfolkens rättigheter och situationen för urfolken blir allt mer farlig med hot, våld och mord. Med anledning av detta genomfördes en demonstration i lördags i Stockholm som gick till Brasiliens ambassad.

Arrangemanget började med att olika organisationer höll tal i spöregn på Odenplan. Efter ca 1,5 timme gick folkmassan ner mot Brasiliens ambassad på Kungsgatan. På vägen gick demonstrationen förbi Norra Bantorget där de afghanska flyktingfamiljerna sittstrejkar. Väl framme vid ambassaden samlades de ca 1000 deltagarna mitt på gatan utanför och höll en ca två timmar lång gatufest med tal slagord och musik. Polisen hade bara kravallat av precis utanför porten men inte mer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net