Indisk polis fortsätter att arrestera progressiva intellektuella

Hany Babu

Som en del av den indiska regeringens kamp för att slå ner allt motstånd mot den förda politiken så har de nu arresterat ytterliggare några intellektuella.

Tio kända intellektuella aktivister arresterades 2018 och polisen i Pune genomförde idag en räd mot en bostad vid universitetet i Delhi. Tillslaget riktades mot Babu, som undervisar i engelska, ungefär klockan 06:30 och de genomsökte hans bostad i cirka sex timmar varefter de tog tre böcker, en bärbar dator, telefon och hårddiskar. Polisen sa att de spelade in allt på video.

Babu sa till medier att detta detta är en del av taktiken att skrämma de som höjer rösten i olika frågor. “Det här är ett meddelande till allmänheteten att om du engagerar dig i frågor så kan du bli arresterad.”

Böckerna som togs av polisen var ‘Varna to Jati: Political Economy of Caste in Indian Social Formation’, N Venugopal’s “Understanding Maoists” och dokument om stödkommittén för G N Saibaba.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net