Den som flyr har inget val!

Hundratals afghanska barnfamiljer demonstrerade på tisdagseftermiddagen på Sergels torg i Stockholm i samband med riksdagens öppnande. Nätverket ”Liv utan gränser” utlyste demonstrationen som gick under parollen ”Vi behöver mer än plåster på såren, vi behöver uppehållstillstånd”. De kräver att FN:s barnkonvention ska följas i Sverige och understryker att den också omfattar barn från Afghanistan.

Den svenska imperialismen har under lång tid fört krig i Afghanistan och har tillsammans med USA-imperialisterna mördat och skapat kaos i landet som är ett av världens farligaste länder att leva i. Att först förstöra ett land och sedan skicka tillbaka de som flyr därifrån kan inte betecknas som något annat än ett ohyggligt och cyniskt brott.

Två krav till brottslingarna i Löfven-regeringen:

Inga utvisningar till Afghanistan!
Sluta kriga i Afghanistan!


Läs mer här och här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net