Kommuner försämrar arbetsvillkoren för vårdarbetare

Kommuner runt om i landet fortsätter med att pressa ned löner och försämra arbetsvillkoren för vårdpersonal. Detta trots att flera yrken inom vården som t.ex. undersköterskor redan plågas av hög arbetsbörda och låga löner.


Kommunens ”sparpaket” sänker löner

Tiohundra, ett vårdbolag som ägs av Norrtälje kommun och Region Stockholm, vill sänka löner och ersättning till personliga assistenter. Detta på grund av ett nytt sparpaket.

Ett nytt avtal till vårdarbetarna innebär också lägre tjänstgöringsgrad och försämrade semestervillkor. Christer Hallingström, arbetsmiljösamordnare, huvudskyddsombud och förhandlingsansvarig på Kommunal för Tiohundra, riktar hård kritik mot politikerna:

– Vi är rädda för att det kommer att drabba de anställda väldigt hårt och påverka inte bara deras löner utan även pensioner. Det är en hyvling de gör, det är förjäkligt.

Kommunen ser över möjligheterna att ytterligare sänka kostnader inom flera verksamhetsområden.

Källa: https://ka.se/2019/09/18/personliga-assistenter-far-jobba-mer-nar-tiohundra-sparar/

Vårdarbetare ställs inför illegalt hot

Anställda på ett äldreomsorg ägd av Sotenäs kommun har fått ett ultimatum om att antingen jobba mer eller uppsägning. Den facklig representanten påstår att det strider mot arbetsrätten.

Nattpersonalen har fått ett krav om att öka sin nuvarande arbetstid från 31,33 timmar till 34,33 timmar, dvs en ökning med 3 timmar. Den nuvarande arbetstiden var bestämd av ett lokalt avtal som blivit uppsagd, och vid sådant fall gäller det centrala kollektivavtalet istället. Att hota med uppsägning är enligt Petra Sundblad, Kommunals representant, illegalt då det går emot arbetsrätten:

– Kommunen kan inte på det här sättet gå förbi de turordningsregler som finns.

Det centrala avtalet slår fast att veckoarbetstiden för nattpersonal är 36,33 timmar. De som vägrar acceptera den nya ökningen kommer att återanställas på grund av arbetsbrist, dock under centralavtalet och dessutom utan kompensation i form av högre lön.

Den nuvarande löneökningen som nattpersonalen erbjuds i det nya avtalet är 900 kronor, något som avvisas från arbetarnas sida:

– Vi kräver runt 2000 kronor mer i månaden, säger Petra Sundblad.

Källa: https://ka.se/2019/09/16/strid-om-arbetstid-for-nattpersonal/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net