Aktioner i Danmark mot den nya “ghettolagen”

Danska kamrater har nyligen genomfört aktioner och demonstrationer i arbetarförorter mot statens nya repressiva politik mot proletära bostadsområden. Den danska staten har har nu börjat attackera proletariatet genom lägga fram planer om att riva arbetarförorter, gentrifiera områden, och i allmänhet splittra arbetarklassen. Dessa planer har även fått den svenska borgarklassens politiker att tråna efter den danska “modellen”.

Demonstrationen den 28 september, hölls i Mjølnerparken och Tingbjerg. Kamraterna stod på torget med en stor banderoll med slagordet “Krossa ghettolagen! Försvara våra förorter!”. Massor samt aktivister samlades och även lokala massor höll tal och ropade slagord mot statens nya planer.

Samma slagord som stod på banderollen vid demonstrationen målades i anslutning till gymnasieskolor i arbetarförorter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net