Skarp kritik mot Proletärens nya chefredaktör i tidningen Arbetaren

I debattartikel i tidningen Arbetaren går en skribent i en debattartikel till angrepp mot tidningens proletärens nya chefredaktör:

“Robert Wettersten, ny chefredaktör för Kommunistiska partiets veckotidning Proletären, uttrycker i en intervju med den egna tidningen att vi måste ta tag i ”de obekväma frågorna”.

I en uppföljande intervju i den högerpopulistiska tidningen Nyheter Idag uttrycker han att tiggarna är ett så kallat ”importerat trasproletariat” och att lösningen inte är att ge pengar och hjälpa dessa människor på plats utan att det är hemländernas problematik och därför också deras ansvar att hjälpa dem. … Jag ställer mig den direkta frågan: hur kan man kalla sig för kommunist och formulera sig på det här viset?

Vi ska och måste hjälpa dem som kommer hit som inte har tak över huvudet eller mat på bordet. Den enda vägen till ett samhälle fritt från fattigdom, misär och klassklyftor är att hjälpa dem här i Sverige, oavsett varifrån de kommer eller om de sitter utanför den lokala matbutiken.

Namnet på ditt pass eller om du äger en ID-handling är inte relevant när det gäller en människa som är i direkt nöd.

Hur ska vi kunna bekämpa klassklyftorna i våra länder om vi inte också hjälper våra kamrater från andra länder i världen. Genom att stryka över problemet och skicka dem tillbaka till ett värre helvete där de kom ifrån hjälper vi inte våra kamrater. Dessa människor tillhör också arbetarklassen, vare sig Wettersten vill veta av det eller inte. Att utesluta dessa människor från våra förutsättningar att hjälpa och tillgodose dem splittrar arbetarklassen ytterligare.

Den internationella solidariteten har genom historien alltid varit ett av arbetarklassens främsta vapen mot kapitalet, och måste också fortsätta vara det. Det här handlar inte om att ta tag i några ”obekväma frågor” för Wettersten, det här handlar om att skapa ett samhälle i ytterligare splittring och misär genom att sträcka ut en hand till fascister.

… Det är i tider som denna som vi bör hålla samman och hjälpa varandra, kamrater emellan. Det är nu som kampglöd och gemenskap är som viktigast – inte att frysa ut de människor som kommer hit.

Det är vårt uppdrag och ansvar som medmänniskor men också som kommunister och anarkister att hjälpa dessa människor för att få ett samhälle som vi vill ha och leva i.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net