Bilder från hamburgdemon mot våld mot kvinnor

Den 25:e november kallade Internationalist Women’s Alliance i Hamburg till en demonstration. Mobiliseringen skedde bl.a. genom ett videoklipp som Röda kvinnokommittén i Hamburg hade gjort i vilket de tog upp frågan om behovet av en stridande och klassmedveten kvinnorörelse i Tyskland.

Demonstrationen gick från Feldstraße till Altona och korsade Reeperbahn där det finns en  koncentration av patriarkal exploatering av kvinnor genom prostitution. Dessa brott mot kvinnor fördömdes på själva Reeperbahn. Den internationalistiska karaktären betonades av uttryckliga anknytning till stridande kvinnor runt om i världen särskilt folkkrigen i Peru, Indien, Turkiet och Filippinerna.

Med kraftfulla paroller visade revolutionärerna vid demonstrationen att den reaktionära myten om kvinnan som en lugn och försiktig varelse inte är något annat än en reaktionär myt. Demonstrationen har gett en försmak av vad organiserade och klassmedvetna kvinnor kan åstadkomma och har krossat alla föreställningar om en “underlägsen kvinnlig natur”. Denna militanta tradition som startades av den revolutionära kvinnorörelsen den 25:e november ska vidareutvecklas varje år för ännu större framgångar.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net