Turkiet arresterar 46 som kritiserat invasionen av Syrien

Åklagaren i Adana, en stad i södra Turkiet, beordrade gripandet av 46 personer som i sociala medier kritiserade den turkiska invasionen i nordöstra Syrien.

Enbart av denna anledning arresterades folk på anklagelser om “terroristpropaganda” och för att “provocera hat mot den turkiska nationen” och “förödmjuka statliga institutioner och organ.” Sedan Turkiet påbörjade sin offensiv mot kurderna i nordöstra Syrien har hundratals arresterats just för att vara emot invasionen. I den första turkiska offensiven arresterade Erdogans regering 121 personer och cirka 800 konton på sociala medier undersöktes. Turkiska “myndigheter” har undersökt profiler på sociala medier som innehåller orden “krig, ockupation, Rojava” och på så sätt identifierat folk som är mot invasionen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net