Ecuador: Kommunisterna förbereder folkkrig

I uttalande från Ecuadors Kommunistiska Parti (SR) kommenterar de den senaste tidens enorma protester i Sydamerika: “120 döda för folket men inte enda av fienden. Vi räknar våra döda, skadade, torterade, lemlästade, fängslade, förföljda … de objektiva resultatet av kampen är att folkets segrar har varit dyrköpta de senaste dagarna … opportunisterna som redan har utarbetat sina valplaner utnyttjar våra martyrer och andra repressionsoffer.

Vad ska vi göra? Vi behöver en folkarmé med ett korrekt ideologiskt ledarskap. Att skapa den för att slåss och förstöra den borgerliga armén det är vad vi måste göra. Vill vi ha vapen? Låt oss ta dem ur deras händer. Vi vill ha krigsresurser och vi kommer att storma deras kaserner. Manskap har vi, de är massorna, de fattiga bönderna, de fattiga arbetarna, de är den kraft som gör att vi kan skapa ett definitivt nederlag för våra fiender.

De rabiata opportunisterna säger: ’Vi har inte varit militärt beredda på att bekämpa ett förtryck på den här nivån.’ De glömmer eller så vill de inte se vår historia. Erfarenheterna från det internationella proletariatet är rika, vi har en militär linje. Ordförande Mao utarbetade proletariatets militära linje, folkkriget, där har vi allt.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net