Hemlösheten ökade med 253 procent på fyra år i Malmö

2017 kartlade Socialstyrelsen hemlösheten i Sverige sist. Då konstaterades att det fanns cirka 33 000 personer som inte kunde lösa sin boendesituation på egen hand. Detta enligt en rapport från det norska företaget Veidekke som presenterar uppgifterna ovan.

Det kommer inte bli bättre enligt rapporten. “Statistik från SCB visar att byggandet fortsatt
att minska under 2019 vilket gör att bostadsbristen de kommande åren kommer att bli än mer påtaglig och därmed – allt annat lika – bidra till att fler blir hemlösa. Parallellt är det  många av de nyanlända som blivit kommunanvisade som inom kort kommer att stå utan etableringsstöd och därmed riskerar att hamna i hemlöshet.”

En tragikomisk detalj i texten:
“Generellt kan konstateras att bostadsmarknadenfungerar bra för gemene man …”

Vem är “gemene man” för dessa bostadskapitalister? En genomsnittsdanderydsbo?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net