Om USA:s imperialismens mord på Qasem Solemaini

Natten till Fredag den 3:e Januari dödades som bekant den iranska generalen Qasem Solemaini i ett flygangrepp på Baghdad International Airport. USA tar på sig angreppet och säger att generalen var skyldig för flera tusen döda och att han planerade militära angrepp mot amerikaner i Irak.

USA-imperialisterna har i flera decennier arbetat aktivt för herravälde i arabvärlden. Taktiken är destabilisering. Detta angrepp är bara ett steg längre i deras strid.

Den iranska staten är reaktionär men imperialismen är folkets huvudfiende. Kommunister försvarar den nationella suveräniteten, även i detta fall! Ett imperialistiskt krig i Iran tjänar inte Irans folk. Det enda krig Iran behöver är ett folkkrig under ledning av ett kommunistiskt parti!

För vidare läsning rekomenderas denna artikel från Incendiary News:
https://incendiarynews.com/2020/01/03/us-air-strike-kills-top-iranian-military-leader/

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net