Riksdagsman tystad på möte mot marknadshyror

Förra veckan arrangerades ett möte mot marknadshyror i Husby i Stockholm. Ca 200 personer fyllde salen i Folkets Husby. Mötet arrangerades med anledning av att sosse-regeringen har gått med på att det ska vara fri hyressättning i nybyggda lägenheter (marknadshyror).

Enligt uppgift så finns det med i flera riksdagspartiers planering att det ska införas marknadshyror inte bara i nybyggda lägenheter utan generellt. Om det kommer att ske så får man räkna med att hyrorna i ett område som Husby går upp med 30-40 procent och mycket mer i områden närmre centrum. Detta utgör alltså ett allvarligt hot med arbetarklassen varav många kommer att få sin levnadsstandard pressad ner mot svältgränsen.

Inte mindre än två sossar från riksdagen dök upp på mötet. Den ena tog direkt mikrofonen efter presentationen och började försvara regeringens linje: “Vi har faktiskt höjt pensionerna …”. En del blev arga och lämnade lokalen och det gick ett sus genom rummet innan mikrofonen rycktes ur hans hand varefter han satte sig högröd i ansiktet. Det kanske inte var så smart att gå på ett massmöte mot sossarnas politik och som sosse ställa sig upp och försvara “skiten”?

Flera vettiga röster hördes på mötet men en person uttryckte en lång rad vederstyggliga åsikter som var så klockrent sossiga att man kunde gjort en “hur-man-passiviserar-massorna”-manual av dem. T.ex:
-“Sossarna fick faktiskt bara 28 procent, de måste kompromissa”, man kan alltså inte skylla regeringens politik på regeringen!
-“Vi måste framförallt gå och rösta, använda våra demokratiska rättigheter. Detta måste vi ta till oss som väljare”. Så du går till ett möte mot marknadshyror och ditt bästa tips är rösta i september 2022?
-“Vi måste se vad det innebär om jag röstar på de olika, inte bara titta i plånboken”.
-“I Hyresgästföreningen får jag ofta höra från folk att ´jag har betalt min avgift`men om man inte talar om för förhandlarna vad de ska förhandla om, då har de inget att förhandla om”. Detta är tydligen vad vi förväntas syssla med i Hyresgästföreningen att “prata med förhandlarna”. Vilket snack! Precis som om de skulle vara intresserade av att prata med vanligt folk! De är fullt upptagna med sina hemliga centraliserade förhandlingar med bostadskapitalister. De bryr sig knappast om vad vanliga medlemmar tycker.
-“Vi kan inte betala avgiften och tro att allt löser sig”. Nej precis men sluta hyckla, ni sossar vill ju inte att folk ska vara aktiva på riktigt. Ni vill ju ha lydiga kaffekokare, fattiga personer som ni kan muta med era resor och middagar som betalas med pengar som ni fått av fienden. Klassamarbetspolitiken förutsätter ju att klassfienden smörjer byråkratin med judaspengar.
-“Det är jobbigt att engagera sig, vi vet det redan, våra grannar kan också engagera sig, gå till urnorna, sitta med på förhandling och påverka”. För en sosse är det tydligen “jobbigt” att “engagera sig”. Men de får väl ont i “röven” av sitta och “påverka” timme efter timme? Men hon kanske menade psykiskt “jobbigt” och det kan man ju förstå om det politiska engagemanget främst handlar om att gå till “urnorna” och rösta på lögnare och bedragare vars politiska gärning främst består i att lura och lugna folk och berika sig själva på arbetarklassens bekostnad.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net