Ulf Kristersson: Omhänderta arbetarklassbarn så de kan göra “klassresor” i andra familjer

En svensk studie visar att förskolebarn med “gynnsam socioekonomisk familjebakgrund” mycket sällan omhändertas av socialen medan sannolikheten för att göra det beräknas vara hela 250 gånger högre för små barn med en “ensam, lågutbildad och arbetslös mamma med ekonomiskt bistånd” (1).

Borgarklassens offentliga makt omhändertar redan arbetarklassbarn i fattiga familjer i långt mycket större utsträckning än vad som är nödvändigt. Ulf Kristersson berättar i en debattartikel att han vill se till att fler barn aldrig får komma hem igen till sina föräldrar igen. Han tar i sina resonemang inte hänsyn till det som hela LVU-maskineriet (socialen och domstolarna) aldrig tar hänsyn till, dvs att det är stor risk i sig att plötsligt genom ett omhändertagande bli helt avskuren från uppväxtmiljön (föräldrar, släkt, vänner). Dessutom är det ett “jobb” för många att vara familjehem (2). De har barnen i hemmet huvudsakligen av ekonomiska skäl vilket naturligtvis påverkar barnen starkt negativt. Det slutar illa för en stor andel av de barn som omhändertas och antalet som omhändertas ökar dramatiskt. Det behövs en proletär kvinnorörelse som kan fungera som en broms på hela LVU-systemet.

Ulf Kristersson verkar vara fullt medveten om att det nästan bara är arbetarklassbarn som omhändertas för i ett inlägg på facebook skriver han:

“Det är dags för en stor social reform som tar barnens parti, och ger fler barn en egen chans att få det bra, trots att deras föräldrar har det svårt. Så skapar vi förutsättningar för klassresor — att barn kan få en annan framtid än sina föräldrar.”

Vad ska man säga om denna korrupta överklassdåre? Det var nog inte hans stora engagemang för utsatta människor som gjorde att han tog en lägenhet avsedd för svårt sjuka och hemlösa eller att han mörkade handel med barn i Kina eller fuskade sig förbi bostadskön, genomdrev olagliga utförsäljningar av offentligt verksamhet osv, osv. Det är Uffes klass som skapat den sociala misären och fattigdomen som gör att barn far illa. När de har rånat oss och tagit från oss allt så tar de till slut även barnen. Den som inte tror att barn omhändertas på grund av fattigdom borde beställa hem en hög med domar från närmsta Förvaltningsrätt.

(1) https://www.regeringen.se (s 161).
(2) https://www.regeringen.se (s 165).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net