Borgarnas “fritidsgård” kostade skattebetalarna 1,35 miljarder

Östermalmshallen, en saluhall i Östermalm där en hummer kostar runt 1000 kronor styck och chokladbakelser är sprejade med äkta guld, kostade 1,35 miljarder att renovera, och notan fick skattebetalarna stå för.

I praktiken är Östermalmshallen en umgängesplats för borgarklassen där de kan tillfredställa sig med exklusiv mat och dryck från andra länder. Notan på 1,35 miljarder är mer än vad som gick åt till försörjningsstöd i Stockholms stad förra året. Det är värt att påpeka att försörjningsstödet för en vuxen individ, utan övriga bidrag, ligger på ungefär 8000kr i månaden. Sverige är ett samhälle anpassat för de rika. Att borgarklassen får sina restauranger och middagssalar bekostade av arbetsklassens hårda slit visar tydligt hur fel samhällsresurser fördelas. Samtidigt hetsar borgarna och deras propaganda mot de fattiga förorterna, drar in stöd till kommunala skolor och funktionsvarierade som inte längre kan leva ett värdigt liv.

Borgarna skäms inte det minsta för det groteska bygget:

“– Det blir några öre på skattesedeln men det tror jag folk glömmer snabbt när man ser hur fint det är här, säger Mattias Johansson, chef för restaurangen Lisa Elmqvist i saluhallen.”

Artikeln om Östermalmshallen finns att läsa här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net