Österrike: Röda kvinnokommittéerna höll nationell konferens

Den första nationella konferensen för de röda kvinnokommittéerna hölls i Östterike den 7:e mars. En ny kvinnoorganisation bildades den 7:e mars och lanserades officiellt den 8 mars.

De röda kvinnokommittéerna mobiliserades för demonstrationerna den 8:e mars under parollen “Låt oss skapa en organisation för att slåss framgångsrikt”. Med tusentals broschyrer, affischer och stora banderoller firade man den 8:e mars. En ny utgåva av “Kämpen” publicerades också och en viktig ideologisk broschyr för “Röda Front Kollektivet” som framhöll pionjärerna i den klassmedvetna kvinnorörelsen vilka fortfarande ger de militanta kvinnorna orientering och perspektiv. I Wien väckte denna kampanj så mycket uppmärksamhet att till och med den stora dagstidningen “Idag” rapporterade om kampanjen.

Läs mer här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net