Möt krisen genom att intensifiera det politiska arbetet

En målning i London 2020 som målats med anledning av den ekonomiska krisen.

Först, det är inte en kris skapad av pandemin utan den “normala” återkommande kapitalistiska krisen som har utlösts av de politiska åtgärder som kapitalistpolitikerna har vidtagit med anledning av spridningen av covid-19.

SÄNK INTE – ÖKA TEMPOT

Krisen drabbar redan arbetarklassen och kommer drabba arbetarklassen oerhört hårt med kraftigt ökad arbetslöshet, hemlöshet, isolering och depressioner. Kapitalismens kris öppnar ögonen på folk och ökar viljan till förändring. Är det inte vår plikt att i detta läge intensifiera driva fram arbetet för att radikalisera massrörelserna och på det sättet utveckla kampen för en socialistisk revolution? Det behöver knappast sägas att passivitet aldrig är ett alternativ för kommunister.

DRIV FRAM MOTSTÅNDET SOM BÖRJAR TA FORM

Eftersom borgarstaten varken kan eller vill lösa vanliga folks problem i någon större utsträckning så har det uppstått ett behov att bistå äldre som har isolerats sig. Runt om i landet tas initiativ för att bistå äldre och andra iolerade på olika sätt. Sätt upp lappar i ditt eget område och hjälp folk som har det svårt.

Regeringen har funderat ut en lång rad “lättnader” för kapitalistklassen men vilka “lättnader” kommer lönearbetarna att småföretagarna att få? Runt om i landet ökar kraven på att folket också ska få “lättnader” med anledning av den ekonomiska krisen. Betalningar på lån borde stoppas, hyror borde inte tas ut under den kommande perioden. De bostadskapitalister som främst har hyreslägenheter drabbas knappast av krisen och måste bidra till att lindra effekterna av den. Understöd aktivt alla krav på hyressänkningar. Gör material, sprid info, res krav.

UTVECKLA ARBETET UNDER DE NYA OMSTÄNDIGHETERNA

Många skräms och är allmänt oroliga på grund av mediahetsen kring covid-19. Kom ihåg att denna mediahets är kapitalistklassens röst. När de hetsar i medierna blir det alltid tufft men vi följer inte klassfiendens röst utan vi undersöker och tänker själva och lyssnar på vår egen organisation. Det är en oerhörd kraft i kapitalisternas medier vilket skapar ett psykologiskt tryck på kamrater. Den nuvarande hetsen bör vi tänka på som en träning där vi framhärdar i att tänka och agera självständigt.

Det finns ett verkligt problem med att en liten grupp kamrater kan råka illa ut om de drabbas av covid-19, särskilt med tanke på att kapitalistpolitikerna har bantat sönder sjukvården. Vi måste hitta lösningar för detta. Kan man t.ex. träffas på speciella platser där det är gott om utrymme? Akademiska sjukhuset i Uppsala, rekommenderar att man håller ett avstånd om minst 2 meter.

1 KOMMENTAR

  1. Äckligt med alla rassar som hatar på somalier. Fattiga drabbas värst, både av virus och krisen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net