Indien: Intervju med kamrat Ajith

Här nedan är en intervju med kamrat Ajith som har gjorts efter att han släppts ur fängelset  i år. Ajith har suttit fängslad som politisk fånge sedan 2015.

Ajith har spelat en viktig roll i den kommunistiska rörelsen i Indien i många år. Ajith är eller har varit medlem i CPI (maoist) centralkommitté. Under nästan fyrtiofem år har kamrat Ajith, som gick med i den revolutionära rörelsen 1976, spelat en viktig roll. Han har varit drivande i kampen mot många anti-marxistiska tendenser och har författat många dokument och varit redaktör för publikationer. Genom sitt översättningsarbete öppnade han också för revolutionära och antiimperialistiska krafter i världen att få en bättre förståelse av den nydemokratiska revolutionen i Indien. I maj 2015 fängslades kamrat Ajith, och fängslandet ledde till en internationell våg av solidaritet med kamrat Ajith och folkkriget i Indien. Även under hårda förhållanden var kamrat Ajith verksam och fann metoder och sätt att slutföra ett tidigare påbörjat översättningsarbete.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net