Handlare i Skärholmen hyresstrejkar

Restaurang- och butiksägare i Skärholmen har skrivit på en protestlista om att de behöver hyreslättnader för att inte gå i konkurs.

Krisen har gjort att många butiker och restauranger har svårt att klara sig. En del handlare har tappat 70–80 procent av inkomsterna. Vissa fastighetsägare har gått med på att sänka hyran. Men i ett meddelande som gick ut till alla hyresgäster i centrumet meddelade ägarna av Skärholmen Grosvenor att man inte kommer att ge varken rabatt eller hyressänkningar.

De åtgärder som de gör är att de erbjuder månads- istället för kvartalshyra, och att kravet på öppettider förändras, plus att butiker som vill får lov att stänga utan straffavgift.

Per Ahlqvist (bilden ovan), som driver En Annan Bokhandel hyrestrejkar. “Jag har slutat att betala hyran helt. Jag är inte rädd för att säga det”.

Regeringens har utformat ett stöd som bygger på att fastighetsägare som går med på att sänka hyran under perioden: april, maj och juni kan då få stöd från staten motsvarande 50 procent av hyresnedsättningen.

Riktigt svinigt att många hyresvärdar ändå inte direkt sänker hyran!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net