Robert Mathiasson blir skribent för fascisttidning

Robert Mathiasson

Det revisionistiska Kommunistiska partiets (numera “Kommunisterna”) f.d. ordförande Robert Mathiasson har blivit skribent för fascisttidningen Nyheter Idag. Den antirasistiska webbsajten Expo har skrivit följande om tidningen och dess grundare:

“Men andra alternativa medier som följs flitigt av sverigedemokrater har istället gett stöd för att stärka partiledningen. En sådan sajt är Nyheter Idag, som drivs av den före detta sverigedemokraten Chang Frick. 2012 var han ordförande för SDU:s distrikt Syd och var då en kritiker till Gustav Kasselstrand och William Hahne och deras ledarskap.”

Att Mathiasson har öppet lierat sig med fascister är inte överraskande. Det är endast ett byte i form och inte innehåll. Mathiasson representerade den socialchauvinistiska falangen i KP som till slut lämnade sina uppdrag eller partiet. En kritik av socialchauvinismen i KP som publicerades 2019 finns att läsa här: http://kommunisten.nu/?p=8849

2 KOMMENTARER

  1. KP:s stora problem är väl snarare att flumvänstern är på väg att ta över: hästsvansar och feminister.
    Baude hade rätt redan på sjuttiotalet när det gällde sådant.

    • Du använder borgerliga definitioner. Förklara gärna vad “flumvänster” är för något.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net