Film: Kommunistiska partiet 20 år (1937)

Statliga filmarkivet har lagt upp en film från SKP:s tjugoårsfirande. Någon som känner igen några personer? Är Set Persson med på filmen?

https://www.filmarkivet.se/movies/kommunistiska-partiet-20-ar/

Här hyllas Olle Meurling som dog i Spanien. Här nedan slutraderna i hans sista brev hem som hade rubriken: “Kamrater – håll den röda lågan brinnande”: ”Fronten den 15/12. Kamrat! Jag lever än. Det moderna kriget är ingen lek. Fascisterna använder även gas mot oss. Jag uthärdar strapatserna gott. Men nätterna är förbaskat kalla. Vårt intåg i Barcelona var storartat: Röda fanor, musik i täten och flera hundra frivilliga från alla länder. Befolkningen var fylld av hänförelse. Överallt har vi blivit hälsade med Röd front. Kamrater! Håll den röda lågan brinnande. Revolutionärer dör, men revolutionen lever! Olle. P.S. Jag tillhör Thälmannbataljonen

https://www.filmarkivet.se/movies/kommunistiska-partiet-20-ar/

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Kontakt

Kontakta föreningen: Kommunisten@riseup.net